head

Home Termékek Medence karbantartás

Medence karbantartás

Kezelési utasítás az úszómedencék vízkezeléséhez


medence-karbantartasA műanyag szűrőtartályban lévő speciális kvarchomok biztosítja a legfinomabb vízszűrést. A magánmedencék vizét az igénybevételtől és az időjárástól függően minimum naponta egyszer át kell szűrni. A legjobb megoldás ha automatikus időkapcsolóval vezéreljük a homokszűrő motorját. Előnye hogy programozottan többször rövidebb ideig működteti a szűrést ezért a medence felülete mindig tiszta lesz.
A vízszűrésen kívül hogy a víz mindig kristálytiszta legyen szükség van a vízkezelőanyagokra.


1. A fertőtlenítés


A klóros vízfertőtlenítő eljárás lényege, hogy a vízben folyamatosan fenntartjuk az előírt 0,6-1,5 mg/l-es klórszintet. Így megakadályozzuk a vízbe kerülő baktériumok elszaporodását. Alkalmazhatunk lassan oldódó maxicombi tablettát vagy a por alakú klórgranulátumot.

Adagolás:
Helyezzen 2-3 naponta az oldódástól függően ( lassan oldódik) 1 db maxicombi tablettát a szkimmer kosarába. Egy - kétnaponként mérje meg a medencevíz klórtartalmát. Ha nincs meg a megfelelő klórszint akkor szükség van még a klórgranulátumra, a kívánt szint beállításához.

Adagolás:
A medencevíz klórszintjének a fenntartásához általában elegendő naponta 40 gramm klórgranulátum 10m3 vízre vonatkoztatva. Nagy nyári kánikulában illetve intenzívebb igénybevétel esetén különösen fontos a megfelelő klórszint!

Fontos!
A medencébe soha ne dobjon klórtablettát, mert kifehéríti a fóliát!


2. Az algátlanítás


A medencevízben az algák elszaporodását az Algex folyadék adagolásával előzhetjük meg.

Adagolás:
A medence feltöltésekor a klórszint megfelelő beállítása után 10 m3 vízbe 1 dl-t kell a medence felületére önteni. Folyamatos üzemben 7 - 14 naponként kell újra adagolni az algátlanító folyadékot.


3. A pH beállítása


Magyarországon magas pH értékűek a vizek. A vízkezelés alapvető feltétele hogy a megfelelő pH értékre (7,2 - 7,4) állítsuk be a medencevizet. A helyes értéken a leghatékonyabb az algátlanítás és a klórtabletták hatása. A megfelelő pH értéken jelentősen csökken az esetleges vízkőkiválás is.

Adagolás: 1 kg pH mínusz granulátum 10 m3 vízre vonatkoztatva 1,0 értéket csökkent. Eső illetve túl kemény víz esetén növelt adagolásra is szükség lehet. A granulátumot műanyag vödörben vízzel feloldva kell a medence felszínére locsolni.

Fontos ! A vegyszereket száraz, hűvös helyen kell tárolni. Gyermekek elöl gondosan el kell zárni. A vegyszerek csomagolásán lévő utasításokat mindig be kell tartani !

Cégünk vállal tavaszi beüzemelést, téliesítést, illetve a használati szezonban heti -vagy egyéni igény szerinti- rendszerességben takarítást, vegyszerezést, karbantartást. Forduljanak hozzánk bizalommal az elérhetőségeinken!